חברת הביטוח חויבה לשלם פיצויי פיטורים לעובדת בסך 300 אלף לאחר שאלה שולמו למעסיקה.

תוכן עניינים
מחבר המאמר
אורי בוים
עורך דין ונוטריון
יצירת קשר
פיצויי פיטורים לעובדת
תוכן עניינים

עסקינן במקרה בו המעסיקה (המעביד) החליטה כי העובדת אינה זכאית לאותן פיצויי פיטורים לעובדת אשר נצברו בחברת הביטוח וביקשה אותם בחוזר בעת סיום יחסי עובד מעביד.

  חברת הביטוח מיהרה להחזיר את כספי הפיצויים למעסיקה (שירות מעולה).  

להלן הסיפור המלא:

 גב' אפק פוטרה מעבודתה כמנהלת בחברה, לאחר פיטוריה הגישה דרישה למעסיקיה לקבלת פיצויי פיטורים. דרישתה לא מולאה. אי לכך, פנתה לבית הדין האזורי לעבודה כנגד המעסיקה

 

 המעסיקה מצידה, הגישה תביעה להפרת אמונים כנגד גב' אפק. בהמשך, פנתה לחברת הביטוח חברה אחרת בטענה שהינה חברה משפחתית הקשורה למעסיק וביקשה כי כספי הפיצויים יוחזרו למעסיקה, היות וגב' אפק אינה זכאית לפיצויי פיטורים. לבקשה צירפה טופס בקשה ושיפוי,

 לאחר 10 ימים העבירה חברת הביטוח את כספי הפיצויים למעסיקה. גב' אפק התלוננה בפני המפקח על הביטוח.

בשימוע אשר נערך לחברת הביטוח, הוחלט כי על חברת הביטוח לשלם לגב' אפק את כספי הפיצויים.

בקליפת אגוז ניתן לומר כי חברת הביטוח שחררה את כספי הפיצויים לא בהתאם לחוק (חוק פיצויי פיטורים) וכן לא נקטה בפעולות נוספות על מנת לוודא כי גב' אפק איננה זכאית לכספי הפיצויים.

עוד נאמר בהחלטה :

  ששחרור הכספים על סמך הצהרת המעסיק בלבד מהווה הפרת חובת תום הלב, וחובות הזהירות והנאמנות.

 בנוסף, חברת הביטוח טענה להתיישנות (בתביעות ביטוח ההתיישנות הינה 3 שנים) אך גם טענה זו לא נתקבלה מאחר ומדובר בהתיישנות לגבי רכיב הריסק ולא לגבי כספי החסכון.

המפקח על הביטוח המשיך וטען, כי כלל אינו כפוף לחוקי ההתיישנות ואם התיישנות זו תחול הרי תחול היא מתאריך מתן פסק הדין. המפקח על הביטוח פעל בצורה אקטיבית ובהתאם לחוק.

קרי:

  חוק הפיקוח עוסק ביחסי מבטח-מבוטח, ותכליתו להגן על המבוטח מפני כוחו של המבטח ולאזן את אי-השוויון ביניהם, כחוק צרכני מובהק

למפקח על הביטוח סמכות רחבה על מנת להגן על הציבור המבוטחים ולהכריע במחלוקות והפעם בהחלט פעל בהתאם. לאחר שמיעת הצדדים החליט כבוד השופט בן-ציון גרינברגר כי אינו מוצא לנכון להתערב בהחלטות המפקח עלהביטוח ודחה את ערעורה של חברת הביטוח. חברת הביטוח לא הוכיחה כי נפל פגם בהתנהלותו של המפקח על הביטוח.

המפקח הינו גוף רגולטורי אשר בין יתר תפקידיו אמון על הגנתו של ציבור המבוטחים.

סעיפים 60 – 62 לחוק הפיקוח עוסקים בסמכות המפקח: 60. (א) המפקח יברר תלונות הציבור שראה בהן ממש בדבר פעולה של מבטח או של סוכן ביטוח בעניני ביטוח;

לענין תלונות בשל הפליה מחמת מוגבלות לפי פרק ה'1 לחוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, התשנ ח-1998, יחולו גם הוראות סימן ח' לפרק האמור ובענינים אחרים הקשורים בלקוחותיהם.

(ב) המפקח לא יברר תלונה בענין שהחל בו דיון לפני בית משפט או בורר, או שבית משפט או בורר הכריע בו, אלא מטעמים מיוחדים שיירשמו, אולם רשאי הוא לברר תלונה בענין שבו הוגשה תובענה לפני בית משפט או בורר אך טרם החל הדיון בה.

61. (א) בירור תלונה יהיה בדרך שתיראה למפקח, והוא לא יהיה קשור להוראות שבסדרי הדין או בדיני ראיות. (ב) המפקח יביא את התלונה לידיעת מי שהתלונה עליו ויתן לו הזדמנות נאותה להשיב עליה. 62.

(א) מצא המפקח שהתלונה היתה מוצדקת, יודיע על כך למתלונן ולמי שהתלונה עליו; המפקח רשאי לפרש בתשובתו את תמצית ממצאיו ורשאי הוא להורות למי שהתלונה עליו לתקן ליקוי שהעלה הבירור, בין למקרה שעליו התלונה ובין בדרך כלל, בדרך ובמועד שהורה.

לא אחת אנחנו פונים לחברות הביטוח בבקשות מידע ו/או תביעות ו/או כל נושא אחר, ומקבלים תשובות לא ברורות ולא כל כך מובנות. לא בכדי מנסים אותם אנשים מכובדים להשתמש בשפה ובמילון מונחים לא ברור.

במקרים רבים, מנסים לפטור אותנו בתשובות לקוניות ולא רציניות.

יש מה לעשות !

מומלץ להתייעץ עם בעל מקצוע אובייקטיבי כמו עורך דין תאונות עבודה ולעמוד על זכותכם לקבל את השירות והטיפול הראוי מחברת הביטוח.

(עש א 23659-05-12 הפניקס חברה לביטוח בע מ נ' מדינת ישראל באמצעות משרד האוצר אגף שוק ההון ביטוח וחסכון)

מאמרים נוספים
הייתם מבוטחים ב"הסנה" – תבדקו את הפוליסה

קריסת חברת הביטוח "הסנה" לפני כ־25 שנה הביאה לכך שמבוטחיה נאלצו לעבור לחברות אחרות, דבר שגרם לחלקם לבעיות שנמשכות עד היום. פסק דין שניתן באחרונה בבית משפט השלום בתל־אביב על ידי השופט גיא הימן נגד חברת הביטוח מנורה מבטחים חושף מקרה שכזה, שעלול להיות מנת חלקם של מבוטחים נוספים שרכשו ביטוח מנהלים בחברת "הסנה" ולאחר מכן הועברו לחברות אחרות.

קרא עוד »
תביעות ביטוח סיעודי
תביעות ביטוח סיעודי

מדובר בשפה, אשר לא תמיד ברורה ומובנת לכל האזרחים.
במרבית המקרים אנחנו סומכים על הסיסמאות השיווקיות ועל הבטחות שונות אשר לא תמיד עומדות במבחן המציאות.

קרא עוד »
אי ספיקת כליות- ביטוח לאומי, זכויות

תוחלת החיים עולה, ועקב כך, גדל אחוז האוכלוסיה הסובל ממחלות כרוניות ובהן אי ספיקת כליות.
אנשים הסובלים מאי ספיקת כליות, מתמודדים עם בעיות רבות ואתגרים לא פשוטים שלא היו קיימים בעבר. רבים מהם אינם מודעים ואינם יודעים בבירור מה הם זכויותיהם ולאילו הטבות הם זכאים.

קרא עוד »
עורך דין פנסיה
עורך דין פנסיה – דיני ביטוח ופנסיה

פוליסה הינה חוזה משפטי מחייב בין מבטח למבוטח. קרן פנסיה מושתת על תקנון החל על הקרן אשר מסדיר את היחסים בין קרן הפנסיה לבין עמיתיה.
כאמור, הפוליסה שהינה חוזה מחייב אינה ניתנת לשינוי, לעומת קרן הפנסיה אשר תקנונה ניתן לשינוי על ידי הנהלת הקרן.
דיני הביטוח והפנסיה הינם מורכבים. לדוגמא: חוק חוזה הביטוח המסדיר את היחסים בין המבטח למבוטח, שייך למשפט הפרטי ורוב הוראותיו קוגנטיות.
חוק הפיקוח על עיסקי ביטוח, מפקח על הפעילות של חברות הביטוח וספקי הביטוח וקובע פרוצדורות מסויימות איך על המבטח לפעול. כמו כן, קובע דרכי פיקוח ואיך על המפקח על הביטוח לפעול.
יש לציין כי החוק לוקה בחסר ואינו מגן על מבוטחים במקרה שחברות הביטוח פושטות רגל.

קרא עוד »
חברת הביטוח מסרבת לשלם

חברות הביטוח פעמים רבות מסרבות מסיבות שונות לשלם את דמי הביטוח. סיבות נפוצות לחוסר הסכמה של חברות הביטוח לשלם את דמי הביטוח הן למשל, טענת חברת הביטוח כי המבוטח לא עמד בתנאי הפוליסה שעליה חתמו הצדדים. טענה נוספת היא בטלות חוזה הפוליסה בשל חוסר תשלום מצד המבוטח, בשל בקשת המבוטח לבטל את החוזה או בשל פקיעת התוקף של החוזה. עוד טענה נפוצה היא כי המבוטח הסתיר מחברת הביטוח פרט חיוני, אשר יש בו להשפיע על עלויות הפוליסה. טענה נוספת שהופיעה בבתי משפט בעניין זה, היא כי המבוטח אשם באופן מלא או חלקי באירוע ולכן אין חברת הביטוח צריכה לשלם את מלוא/כל דמי הביטוח.

קרא עוד »
ייעוץ פנסיוני

הייעוץ הפנסיוני הוסדר בחוק הפיקוח על שירותים פיננסיים (עיסוק בייעוץ פנסיוני ובשיווק פנסיוני) התשס ה-2005. מטרתו של חוק זה הינו לאפשר מתן ייעוץ בדבר האפשרויות ההשקעה במוצרים פנסיוניים (מוצרים של חברות ביטוח, קרנות פנסיה), כאשר הדגש הוא שאין לנותן הייעוץ כל זיקה ואינו מקבל כל תגמול מחברה אשר משווקת מוצר פנסיוני כלשהו. למעט, שכר טירחה ממקבל הייעוץ.

יועץ פנסיוני נדרש להחזיק ברישיון ייעוץ פנסיוני מטעם משרד האוצר זאת בתנאי שהוא בגיר, אזרח או תושב ישראלי, לא הורשע בעבירה, עמד בבחינות מקצועיות, והשלים תקופת התמחות כנדרש.
בנוסף, חשוב ביותר כי אותו יועץ פנסיוני יהיה בעל ניסיון והכרה עם שוק הביטוח והפנסיה.

בין שאר פעילויותיו, עסק עו ד אורי בוים בפיקוח, ניהול והדרכת סוכני ביטוח בחברות ביטוח מובילות. עו ד בוים עסק בהטמעת מערכי תנאים סוציאליים בארגונים ועסק רבות בהחדרת הנושא אצל סוכני וסוכנויות ביטוח. בהמשך, שימש עו ד בוים כמנכ ל משותף של תאגיד ביטוח (סוכנות) אשר עסקה בתחום הפנסיוני.

קרא עוד »
עורך דין לתביעת אובדן כושר עבודה

פיצוי כספי ב אובדן כושר עבודה


מה היא הגדרת  אובדן כושר העבודה בפוליסה ?
האם די בכך שלא נוכל לעבוד על מנת לקבל את הפיצוי החודשי בגין אובדן כושר עבודה ?
מה הוא עיסוק סביר אחר ואיך בית המשפט מתייחס אליו ?
עצים רבים נגדעו בשל הנייר הרב שנצרך בשאלה מהו הדין באותו כסוי ביטוחי המגדיר כסוי במקרה של אובדן כושר עבודה .
תארו לעצמכם, שנים על גבי שנים, משלמים לקוחות רבים פרמיות לחברות הביטוח ומשהגיע מקרה הביטוח, נענו בשלילה וחברות הביטוח מאנו לשלם להם את הפיצוי ב אובדן כושר העבודה .

 

קרא עוד »
אובדן כושר עבודה

פיצוי כספי ב אובדן כושר עבודה

מה היא הגדרת אובדן כושר העבודה בפוליסה ?
האם די בכך שלא נוכל לעבוד על מנת לקבל את הפיצוי החודשי בגין אובדן כושר עבודה ?
מה הוא עיסוק סביר אחר ואיך בית המשפט מתייחס אליו ?
עצים רבים נגדעו בשל הנייר הרב שנצרך בשאלה מהו הדין באותו כסוי ביטוחי המגדיר כסוי במקרה של אובדן כושר עבודה .
תארו לעצמכם, שנים על גבי שנים, משלמים לקוחות רבים פרמיות לחברות הביטוח ומשהגיע מקרה הביטוח, נענו בשלילה וחברות הביטוח מאנו לשלם להם את הפיצוי ב אובדן כושר העבודה .

קרא עוד »
דילוג לתוכן